MARIANA BRĂESCU

prozator, creator de publicaţii, dramaturg

~George Genoiu: „O vocaţie anticipată“

După Lucia Demetrius, Maria Banuş, Sidonia Drăguşanu, Dina Cocea, Ecaterina Oproiu, dramaturgia feminină din ţara noastră se va solidariza cu un nume nou: Mariana Brăescu. În anii începuturilor sale, S.L.A.S.T. -ul publica interviurile unei tinere gazetare înzestrată cu harul de a provoca un dialog firesc şi incitant, cu observaţii şi reflecţii şocante, cu reacţii şi tensiuni credibile. Interviurile se citeau cu interes, dezvăluind, de fapt, vocaţia Marianei Brăescu de a construi şi conduce într-o manieră captivantă dialogul interlocutorului.

În acelaşi timp, i-am citit pagini de proză publicată în reviste, în construcţia cărora era evidentă disponibilitatea pentru confesiune şi dialog, convorbirea dintre personaje dovedindu-se fluentă şi consistentă, în folosul ritmării acţiunii. Aproape amintirea acelei nopţi, publicată în „Ateneu”, este edificatoare din acest punct de vedere!

Exerciţiile de publicistică şi proză anticipau vocaţia de dramaturg a Marianei Brăescu, al cărei debut scenic ne va convinge că „Profesorul de … admitere” va promova în lumea Thaliei un nume nou, căruia-i urăm bun venit, răbdare şi stăruinţă!

1988

GEORGE GENOIU

Reclame

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: